Photo by John Hawthorne

Vorbind mai multe limbi straine si fiind o calatoare avida, Raluca se avanta cu mare placere in toate domeniile artelor spectacolului.

Headshot & Images

CURRICULUM VITAE

Theatre (Romanian)

Film / TV / Commercial (Romanian)

 

Raluca este o actriță, regizoare și trainer în actorie, născută în Romania. Crescând într-un mic oraș din Romania, Raluca a debutat actriță cu rolul “Alba Zăpadă“, din basmul cu același nume. Debutul a fost tocmai înclasa întăi. Rolul s-a dovedit a fi destul de dificil, în timp ce ea încercă se innece cât mai autentic din cauza mărului. Cu toate acestea, a reușit continue cu succes spectacolul și se bucure și de alte roluri în următorii ani.

Câțiva ani mai tărziu s-a decis facă ceva în legătură cu actoria, așa a dat examen la o facultate de profil din București. După absolvire, a obținut un prim rol într-o producție de teatru independent, în care juca o nevasta plictisita. Apoi au mai urmat câteva roluri, în timp ce Raluca s-a apucat de pantomima și teatru-dans, antrenandu-se mai tărziu și și cascadoare și intrând astfel și în industria filmului.

Mutandu-se în Germania în 2014, Raluca a decis e momentul fie și mai independența și a început lucreze regizor și producător. Aceasta noua cale i-a adus claritate în drumul pe care vrea îl urmeze și lider în artele spectacolului. De asemenea, s-a dovedit a fi și o experiență plina de satisfacții, așa a alimentat-o cu și mai multa energie și idei creative. În 2019 Raluca a absolvit un master în “Devised Performance” de la Scoală de Teatru Pig Iron din Philadelphia și, printr-o schimbare bruscă a evenimentelor, a părăsit SUA și lucrează în prezent pentru a doua oara din Stuttgart, Germania.

Photo by John Hawthorne

Contact

Raluca Urea

ralucaurea@gmail.com